Στο πλαίσιο της καινοτομίας και της διαρκούς έρευνας για αποτελεσματική εξυπηρέτηση των αναγκών των πελατών της, η Four Group δημιούργησε το Enerbox.Το Enerbox είναι ένας μετατροπέας τάσης που μετατρέπει την, χαμηλής έντασης, ενέργεια των μπαταριών σε εναλλασσόμενο μονοφασικό ρεύμα 230V με σταθεροποιημένη τάση. Με κύρια παροχή σταθερού ηλεκτρικού ρεύματος , οι μπαταρίες φορτίζονται αυτόματα επιστρέφοντας στην αρχική τους φόρτιση. Απευθύνεται σε μονοφασικού τύπου (230V) χρήσεις για οικιακό και βιομηχανικό εξοπλισμό, για ηλεκτροδότηση ηλεκτρικών μηχανών, αντλιών, φωτισμού και κλιματισμού.

Tο Enerbox είναι από μόνο του μια αποτελεσματική λύση για απομακρυσμένες περιοχές χωρίς παροχή σταθερού ηλεκτρικού δικτύου

Βάσει των υψηλής τεχνολογίας εξαρτημάτων του, το Enerbox χρειάζεται μηδαμινή συντήρηση. Με προγραμματισμένες τις εργασίες συντήρησης στον μηχανισμό του, το Enerbox σε περίπτωση πτώσης του ρεύματος των μπαταριών του, στέλνει άμεσα ένα sms στον χειριστή του. Ταυτόχρονα, σε περίπτωση παραγγελίας του πίνακα ελέγχου, ο χρήστης μπορεί να δει από μόνος του εάν χρειάζεται συντήρηση και σε ποιο σημείο του.  Στην περίπτωση  διακοπής ρεύματος, το Enerbox προκειμένου να διατηρήσει και να αυξήσει την αποτελεσματικότητα των μπαταριών, κρατά τον πίνακα ελέγχου σε στάση από την ώρα της διακοπής μέχρι την τελική παρέμβαση του χρήστη. Επιπλέον, σε περίπτωση διακοπής ρεύματος και λόγω του ενσωματωμένου GPS, το Enerbox έχει την δυνατότητα να στείλει άμεσα μέχρι και σε 6 παραλήπτες sms για την διακοπή αυτή.

Το σύστημα έχει την δυνατότητα παροχής ενέργειας και από εναλλακτικές πηγές όπως φωτοβολταϊκα πάνελ ή ανεμογεννήτριες. Με τον τρόπο αυτό, το Enerbox είναι από μόνο του μια αποτελεσματική λύση για απομακρυσμένες περιοχές χωρίς παροχή σταθερού ηλεκτρικού δικτύου. Το σύστημα παρέχεται μέσα σε ένα ιδιαίτερα καινοτόμο σε σχεδιασμό μεταλλικό πλαίσιο μονωμένο από υψηλές θερμοκρασίες και δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Διαστασεις
Επιλογη Enerbox
Αναλωσιμα